Loppuja , alkuja

Katselin kuusenkoristeita jo vähän kuivahtaneen joulukuusen oksilla. Otin niitä yksitellen ja varoen irti, pudotin muoviseen säilytyslaatikkoon josta olin ne muutama viikko aiemmin ottanut lasten kanssa, aivan erilaisissa tunnelmissa. Meillä aito joulukuusi koristellaan perinteisesti vasta jouluaattoaamuna ja koska silloin odotus on muutenkin katossa, niin on myös kaikenlainen intensiteetti koristelemisen suhteen. Kaikki pulppuavat hyvää tuulta, odotuksen kutketta ja ilon ja rakkauden hykerryksiä. Kauan odotettu joulu on ihan siinä, mutta silti vielä on paljon edessäkin aaton ohjelmassa. Se on ihana olotila, lähes paras koko joulussa minulle. ’

Joulukuusen pois laittaminen on sen sijaan aina ollut minulle se vaikein tehtävä. Rakastan sitä tunnelmallista valoa ja sitä olotilaa joka siihen koko kuuseen ja jouluun liittyy ja kun riisun kuusen koristeistaan, on se kuin kääntäisi selkänsä koko joululle. En tahtoisi päästää irti. Olen aina ollut tällainen.

Tänä vuonna erityisesti koin koristeiden pakkauksen jotensakin dramaattisena. Miten elämät voivatkaan muuttua kun kuljetaan joulusta jouluun. Kukaan ei tiedä missä tunnelmissa koristeet laatikoistaan kaivetaan seuraavan kerran – elämä on niin oikukasta välillä, kaikessa väkevyydessäänkin todella haurasta.

Ehkä palaan tähän kirjoitukseen kun seuraava joulu koittaa, ehkä mietin että olipa vuosi. Toivottavasti kuitenkin osasin nähdä kaiken hyvän mitä maailma antoikaan, toivottavasti muistin auringon olemassaolon siellä paksun pilvisen taivaankannenkin takana.

Toivottavasti osasin elää omannäköistäni elämää. Toivottavasti muistin kertoa kaikille rakkaille kuinka sitä ovatkaan. Toivottavasti osasin jättää katkeruuden ja tyytyä haikeuteen. Toivottavasti muistin nauraa, halata ja kysyä ihmisiltä mitä heille kuuluu. Toivottavasti keskitin energiani hyvään ja poistin negatiiviset ajatukset heti alkuunsa.

Aika näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: